Dit gedicht verscheen op 19 november 2019. Een tweede gedicht met aanwijzingen kwam ongeveer een week later en staat verder naar onder. Daar vind je ook de cruciale aanwijzing voor GC7F6BT.
 
december 2013
Beste Geocacher,
In 2013 was er ineens een papiertje verloren Dat kennelijk essentieel was voor het verdere verloop En om dat kleinood op te sporen Was jij als geocacher Sint’s enige hoop. De locatie zat verstopt in een foto Van het verloren verpakkingsmateriaal Dat hoorde om een specifiek gevormd cadeau En de oplossing had weer te maken met taal. Maar allereerst moest er vorm worden gegeven Aan dat kennelijk curieuze velletje papier Gevouwen om een afmeting strikt voorgeschreven Maar over de wijze waarop bleef de Sint wat summier. Om elke dubbelzinnigheid uit te sluiten Stond er niet alleen van het pakje, maar ook Van het velletje de maat van binnen en buiten En bovendien een millimeterstrook. (Want dikwijls is een printer wat slordig In de daadwerkelijk afgedrukte maat En de puzzel was anders nogal foutgevoelig Wat betreft het aspect waar het hier juist om gaat.) En toen over de afmetingen van het pakpapier En ook de inhoud geen twijfel meer mogelijk was Kon aangevangen worden met het inpakplezier Tenminste als je alles zorgvuldig las. Want het vouwen leek op het eerste gezicht Vanwege de maat van het krappe vel Zo onmogelijk als schijnen met zwart licht Maar denkend out-of-the-box kon het uiteindelijk wel. Tenminste, als je wilde geloven Dat het niet recht hoeft maar ook scheef kan En je aldus met grote ogen Uitprobeerde dat ongebruikelijk plan. Diagonaal, da’s het toverwoord Waarna het pakje geheel wordt bedekt En er, zoals dat bij een cadeau hoort Niets van de inhoud naar buiten lekt. Ja, de maten had Sint zo gekozen Dat het vouwen eenduidig verliep Maar zoals dat gaat met kubische dozen: In de symmetrie zit het geniep. Want het is tweeduidig alsnog Hoe het papier er omheen past Er daarom heeft Sint toch Nog een hulpmiddel toegepast. "Bah, een koffievlek bederft het plezier. Nou laat ik het dan maar anders vouwen." En dat kan dan nog maar op één manier Voor Pieten die niet van koffie houden. Maar die hoekjes dan, hoe zit dat? Die kunnen elk nog twee kanten uit. Echter in een paragraaf uit de Pietenalmanak Werd ook dat specifiek aangeduid. En zo was alles helemaal klaargemaakt Voor de volgende stap in dit raadseltje. Geholpen soms door wat naar pepernoot smaakt Maar een link bevat naar een hulp of hintje. Één er van verwijst naar een foto-tje Van een stuk van het gewraakte papiertje Dat gevouwen is rond een auto-tje Of specifieker rond diens spoilertje. En daarop is iets opmerkelijks te zien wat je als een checker kan interpreteren De twee helften van de bal vormen wat misschien De ‘S’ van Sint zou kunnen illustreren. Zodra je dat hebt geïmiteerd Is er nog slechts een laatste stap. Maar voor vandaag genoeg geleerd; Dit was meer dan louter een aftrap.


Het onderstaande gedicht verscheen op 1 december 2019.
 
december 2013
Laatst heb ik je al uitgelegd: Dat het pakpapier slechts schuin past En niet zoals gebruikelijk haaks en recht. Maar gedraaid lukt het, dat staat vast. Het zit er uitsluitend juist omheen als je vindt Dat de "halve strandballen" juist geen bal maken Maar wel een grote letter "S" van Sint Waarbij de halve cirkels elkaar precies raken. En je hebt ook de hoekjes correct geplooid Want daarvoor ben je op de procedure gewezen Waarmee de puzzel bijna is voltooid Want het coördinaat valt nu gewoon te lezen. Op de doos zie je cijfers staan Want als je nauwkeurig hebt gewerkt Staren die je op de hoeken aan Waar ze in tekeningetjes zijn verwerkt. Acht stuks zijn het er in totaal Op elke hoek staat er precies één Smeed die tot een coördinaat volgens 't verhaal Want goed lezen, dat kan iedereen. Alleen de volgorde, da's nog niet triviaal Daarin zit hier het briljante geniep. Dat is ook wat ieder herinnert van dit verhaal Die Sint's multi "Zie Ginds" onlangs liep. Herinner je je het Sinterklaaslied Dat bij de titel van GC4V2BB hoort? En kijk eens goed of je elk cadeau ziet Dat in dit liedje wordt verwoord. Zet de cijfers nu op dezelfde volgorde Als waarin de zaken er naast worden bezongen En je neemt spontaan de laatste horde Waarna deze puzzel is bedwongen.