Dit gedicht verscheen op 20 november 2019. Een tweede gedicht met aanwijzingen kwam ongeveer een week later en staat verder naar onder. Daar vind je ook de cruciale aanwijzing voor GC7F6BT.
 
december 2014
Beste Geocacher,
Gaandeweg krijg je steeds meer Inzicht in Sint's verlichte wegen En wordt er ieder jaar weer Meer inzicht in zijn werkwijze verkregen. In tweeduizendveertien kom je te weten Hoe Sint's team al die schoorstenen af gaat En dat zonder een horde top-atleten Zonder dat hij er eentje overslaat. Dat kan niet anders dan dat de Sint De optimale route zoekt Langs elke schoen van ieder kind Waardoor hij tijdwinst boekt. En kennelijk, zo zegt het gedicht, Is dat niet diagonaal of schuin Maar puur met 90° hoeken ingericht Dus louter haaks gestruin. Dat noemen zij heel visueel Ook wel Manhattan metriek. Maar dat maakt eventueel De oplossing niet uniek. Daarom heeft Sint de puzzeltjes Allemaal zorgvuldig uitgeplozen Zodat er van alle mogelijke routetjes Slechts één kortste kan worden uitgekozen. En vanwege de Manhattan norm Is het niet super lastig Want met een trapsgewijze vorm Is kennis van Pythagoras overbodig. Ook is het niet nodig, volgens het rijm, Om in de hoogte te meten. Sint verplaatst zich slechts horizontaal; een geheim? Hoe hij dat doet laat 't gedicht niet weten. Verder kan men lezen dat de kortste lus Een gesloten vorm aanneemt En het einde en het begin aldus Met elkander zijn vereend. Als bonus krijg je bovendien De lengte van het pad gegeven Zodat je uiteindelijk zelf kan zien Of je de juiste oplossing hebt gekregen. De lengte van de lus is overigens Niet gegeven in Lego topjes Maar in meters, wat je vervolgens Via F.L.U. = 8 mm omrekent in plastic nopjes. De pepernoten op de pagina Bevatten ieder een hint Zodat ook zonder Deus Ex Machina Iedereen de oplossing vindt. Te lezen staat eigenlijk alle informatie Die je voor een oplossing weten moet. En is het slechts een kwestie Van alles bestuderen o zo goed. Verder verklap ik je nog dit: Het maakt voor de route niet uit Hoe de bouwsequentie in elkaar zit Als de lus langs de schoorstenen maar sluit. De cijfers die je nu dient te vinden, Dat bespreek ik een volgende keer. Maar zal wel vast dit hinten: Daarvoor moet je met het bouwplan in de weer. En zie je dat het nummer een datum is Op de voorkant van de doos JGeo? En het logo staat als anagram niet mis Maar rijmt dan weer belabberd op Lego.


Het onderstaande gedicht verscheen op 2 december 2019.
 
december 2014
De kortste route inmiddels gevonden? Viel dat uiteindelijk mee of niet? Van alle routes die de huisjes verbonden Is er maar één de kortste zoals je ziet. Maar Sint had het wel zo ontworpen Dat je niet direct af las Welke lus door de Lego-dorpen De allerkortste rondweg was. Maar ik heb wel gecheckt Dat de gezochte route uniek is En ik geen alternatief traject Dat even lang of zelfs korter is mis. Wat verwacht je als resultaat? Typisch zul je cijfers identificeren Die combineren tot een coördinaat Om daarmee de cache te lokaliseren. Op de cache-pagina wordt melding gemaakt Van minuten en geen seconden En dat leidt tot een coördinaat Zoals doorgaans*) wordt gevonden. Verder zal je kunnen lezen Dat de kleuren niet de sleutel zijn. Maar je wordt er wel op gewezen Dat de 3e dimensie deel uitmaakt van 't venijn. Nu zul je de bouwbeschrijving snappen Uiteindelijk bewijst die ook zijn nut Want Sint heeft het plan in 197 stappen Niet gemaakt voor de kat z'n viool. Een tandarts zou zien waar het om gaat; Want door het vullen van de gaten Blijft juist over het coördinaat Door de rest vervolgens weg te laten. En ben je via de gevonden route-lus Bij de holtes in de huizen aanbeland Dan combineer je de cijfers aldus En ligt het startpunt voor de hand. De cache-naam Rommeldebommel Slaat natuurlijk op schoorstenen en daken Want het gestommel op zolder Heeft met deze puzzel alles te maken. Die Sint en Pieten van laagjes Lego Spelen louter een bijrol Want ze staan er enkel voor de Show En ik bouwde ze slechts voor de lol. De cache onder een Legioblok droppen Was natuurlijk toepasselijk geweest Ach, volgend jaar moet ik toch ook iets verstoppen Want dan is er weer een Sinterklaasfeest. Onthoud: plan de kortste weg aldus Via 'n rechthoekig raster, geen diagonalen, Zodat die loopt volgens een complete lus En het startpunt kan je uit de context halen. *)Geocachers lezen doorgaans graden en minuten in hun bubbel Zou ik graden-minuten-seconden noteren dan levert dat onnodig gestrubbel.