Dit gedicht verscheen op 24 november 2019. Een tweede gedicht met aanwijzingen kwam ongeveer een week later en staat verder naar onder. Daar vind je ook de cruciale aanwijzing voor GC7F6BT.
 
december 2017
Beste Geocacher,
“Gooi wat in mijn laarsje”, zo heette De Sintcache van tweeduizendzeventien Maar om je op de puzzel wat minder te laten zweten Laat ik je de route naar de oplossing zien. Stel dat je de eerste horde Inmiddels succesvol genomen hebt En met het vouwwerk dik in orde De mist rond het lint is weggeëbd. Dan heb je ofwel reeds uitgepuzzeld Wat je er vervolgens mee doet Maar dan zou je je nu ongetwijfeld Naar de cache zelf hebben gespoed. Ofwel zit je nu met cijfers Danwel handen in het haar: Welnu, juist voor die thuisblijvers Is dit hintgedicht een handgebaar. Zoals reeds op de cache-site zelf Iets opmerkelijks wordt geconstateerd Wordt de gedichten-lezende cacher Op het volgende geattendeerd: Het rijm van het gedicht in nogal Eigenaardig qua regelmaat Wat de gedachte stimuleert vooral Dat het dáár nu juist om gaat. Rijmschema’s zijn er genoeg, ga naar na: Denk bijvoorbeeld aan BBAA of BAAB Maar vaak ook zie je BABA Het maakt niet uit, Sint is tevree. Echter, die regelmaat lijkt hier ver te zoeken Dit gedicht is er wars van. Dit rijmschema staat in geen enkele boeken: Totale chaos zonder plan. Alhoewel, stel dat je inzoomt Op de eerste regel van elk couplet En die rijmklank nu eens ‘B’ noemt En achter de andere klanken ‘A’ zet. Dan blijkt toch elk couplet van het dicht Met slechts A’s en B’s te benoemen. En wie weet dat zo wellicht Een patroon begint op te doemen. Wat dat is? Dat wordt zonneklaar Als je nog wat beter kijkt Want er is nóg een stukje tekst raar Dat daarmee wat te willen zeggen lijkt: Trappistenkaas? En ook nog rugspek? ’t Klinkt allemaal wat dwaas Opvallend, en bovendien ook gek. ’t is meer Engels dan dat het Franc is Dat de dag met A begon, Een ontbijt met witte bonen En een uitgebakken plak B... Zoek op internet om te leren Van een bericht uit 1605 Waarna je B en A gaat groeperen In clusters van een stuk of (vul zelf in) ... En ga dat nu eens vertalen Volgens bovengenoemde Engelse Frans. Bedenk als deze poging lijkt te falen, En geen geen zinnige tekst levert alhans, Dat arbitrair labels opspelden (A rijmt op A en B op B) Evenzeer ook blijft gelden Als je ze omruilt, twee aan twee. En zowaar dan staat daar Plotseling een leesbaar woord Dat Wikipedia niet kent zowaar Maar jíj vast wel eerder hebt gehoord. De volgende keer zal ik meer vertellen Over het vouwen van het lint En dat de vorm iets voor moet stellen Dat je nabij het eindpunt vindt. Het boguspunt, heb je vast begrepen, Van waaruit je in dit geval projecteert Is ook niet uit de lucht gegrepen Maar speciaal geselecteerd.


Het onderstaande gedicht verscheen op 5 december 2019.
 
december 2017
Misschien deed de clou Over het Bacon cipher Er voor jou niet toe En sloeg je die gewoon over. Zo niet, dan weet je alsnog wat je te doen staat Met de uitkomst van het lint: Een waarde in een inmiddels bekend coördinaat Mits je natuurlijk het aantal Roe vindt. Hoeveel roe? Een goede vraag. Kijkt eens goed hoeveel je er telt Zoek ze op de pagina vooral laag Waar het je illustratief wordt verteld. Daarover nu genoeg gezegd; Laten we naar het lintje kijken Dat is aanvankelijk strak en recht Zonder dat je het hebt hoeven strijken. Print- en knip het om te beginnen uit Of kleur het zelf op wit papier Dubbelzijdig want dat maakt uit En precisie is niet slechts vereist voor de sier. Nu gaan we het strookje vouwen, Langs elke lijn waar twee kleuren raken En je zult zowaar aanschouwen Dat er cijfers van zijn te maken. Om en om, van één van twee tinten: Rood en geel wisselen elkaar af. ’t Is daarom dat je nauwkeurig moest printen Maar dat vertelde ik je vooraf. Want dat de vouwen aan voor- en achterkant Samen moeten vallen is cruciaal Aan beide kanten qua plaats en stand Zowel recht als diagonaal. Aan het ene uiteinde ontstaat zowaar Een heus cijfer “1” in rood. Kijk nu naar ‘t geel, en zie je dat daar een cijfer “2” aansloot? Volg nu alsmaar dit zelfde spoor Tot je uiteindelijk 7 cijfers vindt. Zo ga je simpelweg alsmaar door Tot een rode “7” aan ’t eind van lint. Zie je geen cijfers, maar wel onzin Dan doe je iets verkeerd. Waarschijnlijk zit het hem er in Dat je een vouwtje hebt omgekeerd. Dat ene zinnetje schijnbaar over mode Daar kan je de essentie uit leren: “Sint draagt gele en rode, maar geen blauwe kleren.” Dat stond in de oorspronkelijke Puzzeltekst op GC-dot-com En vormt voor ’t vouwen een nadrukkelijke Eis voor links- of rechtsom. Wat ik er mee wil zeggen is dit Slechts rood en geel tellen mee En vouw dus zodat blauw achter zit. Da’s ook in 2019 het idee. Tenslotte nog dit: de puzzel werd geïnspireerd Door rugnummers op ’t aangrenzende veld. Voor de cache-hint zelf: lees niet verkeerd En zorg dat je met de juiste schoenmaat telt.