Pepernoten. Dit is Chef-Piet's recept voor esoterisch lekkere pepernoten. Het is (niet al te best) vertaald, want Chef's language is Engels en geen Spaans. Kook tijd: 35 minuten. Voorverwarm oven op 160 graden Celsius. Ingredienten. 98 g tarwebloem 108 g zelfrijzend bakmeel 8 ml honing 14 ml melk 9 ml stroop 3 g gemberpoeder 3 g zout 3 ei Methode. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Doe de tarwebloem in de meng kom. Daarbij het zout in de meng kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Daarbij het ei in de meng kom. Serveer met speculaaskruiden. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Daarbij de honing in de meng kom. Doe de tarwebloem in de meng kom. Daarbij het zout in de meng kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Verwijder de honing uit de meng kom. Roer gedurende 4 minuten. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Verwijder het zout uit de meng kom. Doe de tarwebloem in de meng kom. Daarbij de melk in de meng kom. Serveer met speculaaskruiden. Doe de tarwebloem in de meng kom. Daarbij de stroop in de meng kom. Doe de tarwebloem in de meng kom. Daarbij de gemberpoeder in de meng kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Verwijder de stroop uit de meng kom. Roer gedurende 8 minuten. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Daarbij de gemberpoeder in de meng kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in de meng kom. Daarbij de melk in de meng kom. Maak inhoud vloeibaar van de meng kom. Giet de inhoud van de meng kom in de bak schaal. Bedient 1. Speculaaskruiden. Het speculaaskruidenmengsel is misschien wel het belangrijkste ingredient voor een goede pepernoot. Ingredienten. 2 g kruidnagel 2 g nootmuskaat 2 g kaneel 2 g anijszaad 1 g kardemon 1 g witte peper Methode. Reinig de meng kom. Doe de kardemon in de meng kom. Daarbij de witte peper in de meng kom. Meng de kaneel in de meng kom. Meng de kruidnagel in de meng kom. Meng de nootmuskaat in de meng kom. Meng de anijszaad in de meng kom.